НачалоНашите стипендианти

Нашите стипендианти

Отзиви

 • Светослав Александров, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Плевен

  Светослав Александров, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Плевен

  За какво ще използвате стипендията, която получавате от ЧЕЗ?

  Ще използвам стипендията, която получавам от ЧЕЗ, за да продължа обучението си. Решил съм да се  занимавам с професията „електротехник“ и ще кандидатствам  във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, в София.  

   

  Къде планирате да работите, след като завършите образованието си?

  Аз оставам в България. Оставам при семейството си. Затова искам да продължа да уча и да работя тук.

 • Владимир Георгиев, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница

  Владимир Георгиев, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница

  Каква е причината за успехите на Вашия отбор?

  В нашата гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“, град Дупница, подготовката за участието ни в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ беше изключително добра. Въпреки, второто място, ние сме доволни от резултата си. Няколко минути ни отделиха от това, да финишираме на първо място. Бяхме готови с макета, но самото начертаване на схемата ни забави, и не успяхме да спечелим първото място само за няколко минути.

   

  Какво получихте от участието си в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“?

  Второто място в Националния кръг на състезанието ни донесе стипендия от ЧЕЗ, която ще използвам за обучението си в Техническия университет – електро специалност. В моето семейство съм първият, който избира тази специалност и иска да  работи в сектор „Енергетика“. 
  След завършване на висше образование ще отида за няколко години в чужбина, но ще се върна в България, при семейството и приятелите. Не съм избрал определена държава, просто, някъде в чужбина. А, може да отида и на студентски бригади в чужбина.

   

  Какви са плановете Ви за бъдещето?

  За съжаление бях непълнолетен и не можах да се класирам за стаж в ЧЕЗ. Тази година, ако отново има стажантска програма, ще се възползвам от възможността да работя в ЧЕЗ. Искам да развия още малко практика, да видя  как се случват нещата на терен, на живо. И, ако ни позволяват да работим със специалистите на компанията, още по-добре.

 • Тони Данков, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Плевен

  Тони Данков, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Плевен

  Каква е тайната на Вашия успех?

  Спечелихме конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ благодарение на нашите преподаватели,  които ни подготвиха конкретно за това състояние и за цялостната подготовка в гимназията. Показателно е, че заехме първо място в регионалния кръг, а впоследствие спечелихме първото място и националния кръг. Убеден съм, че в бъдеще моите съученици ще продължат традицията на успехи и победи.

   

  Какво ще направите със стипендианта от ЧЕЗ? 

  Стипендията, която ще получа от ЧЕЗ, ще вложа в обучението си. Решил съм да запиша електро-машинно инженерство в Техническия университет в София и това да бъде моята професия. Надявам се след като завърша висшето си образование, да започна работа в ЧЕЗ. Искам да се реализирам в България. Тук са моите роднини, а и като цяло това добра страна за живеене. Щом се чувстваш добре тук и гордееш се с работата си, значи това е твоето място.

 • Георги Ангелов, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница

  Георги Ангелов, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница

  Кое ви накара да се явите на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“?

  Нашата гимназия участва в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ вече пет поредни години, като имаме едно спечелено първо място, а сега, ние се класирахме на второ място. Справихме се със задачата, отне ни малко повече време, отколкото по време на тренировките, но се справихме и успяхме. Не беше трудно. Давам оценка „шест“ на нашето училище за подготовката ни.

   

  С какво планирате да се занимавате, след като завършите училище тази година?

  Аз имам намерение да продължа с изучаването на специалността „електротехник“. Ще кандидатствам в Техническия университет. След завършване на образованието си, искам да работя в България, защото това е моята страна, моята родина и аз искам да остана тук. Колкото и трудно да е – оставам в България.

   

  А какви са плановете Ви за лятото?

  Лятото на 2017-та година бях на стаж в ЧЕЗ Дупница в продължение на  два месеца. Видях всичко на терен и съм доволен от това, което научих. Там, колегите се отнасяха много добре с нас, научиха ни на много неща, показаха ни много тънкости в занаята.

Конкурс за ученици от последен клас на техническите и икономическите гимназии.
Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е ориентиран към учениците от XII клас на техническите и икономическите професионални гимназии на територията на Западна България.

Конкурсът се провежда под патронажа на г-н Петър Докладал – регионален мениджър на Групата ЧЕЗ за България, и е включен в Националния календар на ученическите олимпиади и национални състезания на Министерството на образованието и науката.