НачалоНовини11 гимназии ще се състезават в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 2019-2020 г.

11 гимназии ще се състезават в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 2019-2020 г.

07.11
2019
Share

Дванайсетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България ще премерят сили в училищния кръг на новото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Това са професионална техническа гимназия "Ичко Бойчев" - Благоевград, ПГ "Акад. Сергей П. Корольов" – гр. Дупница, ПТГ "Джон Атанасов" – Кюстендил, ПГТЕ "Христо Ботев" – Монтана, ПГТС "Арх. Йордан Миланов" – Перник, ПГМЕТ "Христо Смирненски" – Кнежа, ПГМЕТ – Плевен, ПГТ "Проф. Цветан Лазаров" – Плевен, ПГТЕ "Хенри Форд" – София, ПГМЕ "Н.Й.Вапцаров" – София, ПГМЕТ – Пирдоп На 13 декември техните възпитаници ще решават тест от 60 въпроса. За целта трябва да се регистрират до 29 ноември на адрес: https://www.stipendiant.com/apply/students..

Състезанието се организира за осма поредна година. То е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2019–2020 г. на Министерството на образованието и науката.

„Целта ни е да покажем на младите хора, че българската енергетика и българският бизнес имат нужда от тях и те могат да намерят своята професионална реализация в родината. „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ осигурява не само стипендия на победителите, но и възможност за надграждане на образованието и за работа в престижна българска компания“, каза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД,

Победителите в първия кръг ще бъдат обявени в края на декември. Те ще се явят на регионален кръг през февруари, а финалът на състезанието ще бъде през март 2020 г. Учениците в отборите, класирани на първите три места (по двама участници във всеки отбор), ще получат от ЧЕЗ стипендия в размер на 600 лв. за втория учебен срок на XII клас и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.

 

Предишна новина Следваща новина
Списък с новини