НачалоНовиниЧЕЗ започва да дава стипендии и на студенти от технически специалности

ЧЕЗ започва да дава стипендии и на студенти от технически специалности

13.04
2018
Share

ЧЕЗ България разширява обхвата на програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, като от настоящата година в нея вече ще могат да участват и студенти от електротехнически специалности. Целта е да се стимулират талантливите студенти, да се повиши популярността на тези специалности сред младите хора и да им се покаже, че те имат перспективи за развитие в енергийния сектор, който през последните години претърпява изключително динамични промени.

„Чрез програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици и студенти се надяваме да ги мотивираме да изберат професията на енергетика за своя съдба. Българската енергетика и българското общество имат нужда от младите си таланти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В конкурса могат да кандидатстват всички студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България, които са взели участие в някое от предходните издания на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици или в стажантската програма на ЧЕЗ – „ЧЕЗ Академия”. Всяка година компанията ще предоставя стипендии на трима студенти, класирани на конкурсен принцип. 

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България. Той стартира през 2012 г. и бе насочен към ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии на територията на Западна България. Досега в състезанието са кандидатствали над 750 ученици, от които 49 са получили стипендии. Повече подробности за конкурса и правилата може да бъде намерени на сайта stipendiant.com.

 

Предишна новина Следваща новина
Списък с новини