НачалоНовиниСтартира конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 2016/2017

Стартира конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 2016/2017

18.11
2016
Share

За пета, поредна година ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12. клас от техническите гимназии. Състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016 – 2017 г. на Министерството на образованието и науката.

 

Конкурсът се провежда сред ученици от 12. клас от направление „електроенергетика“ в професионалните гимназии. Началото е през декември, а финалът - през март 2017 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг от двете направления на състезанието, ще получат стипендии за втория срок на обучение. Всички участници във финалния кръг получават право да участват в стажантските програми на ЧЕЗ.

 

Регистрацията за участие в конкурса вече е отворена на сайта www.stipendiant.com. Представители на ЧЕЗ предоставят допълнителна информация за състезанието пред учениците от техническите гимназии на територията на Западна България. До момента 20 гимназии от 17 града са заявили желание да участват в проекта.

 

Срокът за регистрация за участие в конкурса е 30 ноември 2016 г., а първият кръг ще се проведе на 15 декември. Повече информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

Предишна новина Следваща новина
Списък с новини